Vasthoudendheid

Veel mensen hebben grote aarzeling en moeite om een telefoongesprek te voeren, zelfs als er een dringende noodzaak aanwezig is. Niet alleen tijdgebrek speelt een rol, maar ook schroom om een ander lastig te vallen, ongevraagd tijd van een ander in beslag nemen en ook angst voor afwijzing of negatieve reacties kunnen u ervan weerhouden een gesprek aan te gaan. Het is daarom zeer aan te raden dit werk over te laten aan specialisten.

Een effectief gesprek vereist een goede voorbereiding. Kennis van de organisatie en - vooral - behoeften van de (potentiële) klant zijn sterk bepalend voor de slagingskans van het telefoongesprek. Vaak blijkt het moeilijk om de juiste, verantwoordelijke persoon in een organisatie te lokaliseren èn tot deze persoon door te dringen. Dit alleen al is een reden waarom veel mensen het opgeven, met als argument "het heeft toch geen zin", of "ik kom er niet doorheen".

In deze situaties is vasthoudendheid en doorzettingsvermogen belangrijk, een extra reden om Roovian hiervoor in te schakelen.